15 Temmuz 2014 Salı

HAFİF VE KOLAY MERCİMEKLİ EKŞİLİ KABAK YEMEĞİ (AKDENİZ BÖLGESİ)


Malzemeler:
* 2-3 tane yeşil kabak
*  1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ

Üzerinin sosunun malzemeleri:
* 4-5 tane dövülmüş sarımsak
* 1 limonun suyu veya 2-3 tane suda eritilmiş limon tuzu
* Tuz
* 1 çorba kaşığı kuru nane

Yapılışı:
* Soğanları yemeklik doğrayın

* Kabakları yıkayın ve  orta büyükte doğrayın

* Soğanları yağın içinde kavurun ( 3 dk. kavurun)


* Doğranmış kabakları ilave edin birazcık öldürün ( 2 dk. kavurun)

* Haşlanmış mercimekleri kabakların üzerine koyun, tuzunu ilave edin
* Benim dondurucuda mercimek vardı, onu kullandım.
* Sebzelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun
* Kabaklar pişene kadar önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 30 dk. kadar pişirin

* Sarımsakları tuzla iyice dövün
* İçine limon suyu veya limon tuzunu ilave edin
* sarımsaklı, limonlu sosa kuru naneyi ekleyin iyice karıştırın

* Pişen yemeğin üzerine dökün
* Ocağın altını kapatın
* Kapağını açmadan soğumasını bekleyin
* İsteyen sıcak sıcak servis yapar
* İsteyen soğuduktan sonra tüketir.
* Afiyet Olsun

* Lezzetli, hafif güzel bir zeytinyağlı bir yemektir.
* Genellikle Akdeniz bölgesinde bilinen bir yemektir.

DANIŞAN  DAĞI AŞMIŞ, DANIŞMAYANIN YOLU ŞAŞMIŞ

Hiç yorum yok: