8 Şubat 2014 Cumartesi

ÇORBALIK ERİŞTEDEN PİLAV


SELVA- BLOGGER İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA ÇORBALIK ERİŞTE PİLAVI

Malzemeler:
* 1 su bardağı çorbalık selva erişte 
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 10-15 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber,pul biber


Yapılışı: Pilav tenceresinin içinde yağı ve soğanı kavurun üzerine salçayı koyun,tuz ve baharatları ilave edin, üzerine 3,5 su bardağı su koyun ve kaynatın, kaynayan tencereye erişteleri atın suyunu çekene kadar pişirin
pişen erişteye maydanozları serpin ve dinlenmesini sağlayın, dinlenen erişteyi sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Selva çorbalık erişteyi pilav şeklinde yapınca çok leziz oldu.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen pilav gibi pişirebilir.


AĞIZ YEMEYİNCE YÜZ UTANMAZ.



 

Hiç yorum yok: