22 Şubat 2014 Cumartesi

BURSA'NIN SÜT HELVASI (BURSA YÖRESİ)


Malzemeler:
* Bir kase un
* 1 paket tereyağ  (250 gr)


Şerbeti İçin:
* 2 kase toz şeker
* 3 kase süt
* 3 tane yumurtanın sarısı

Üzeri İçin:
* Tarçın
* Hindistan cevizi
* Dövülmüş ceviz,fındık,fıstık gibi..


Yapılışı: Geniş bir tencerede yağı eritin kızmaya başlayınca unu ilave edin çevire çevire iyice kavurun kendi yağını bıraktığı zaman, başka bir yerde  sütü şekeri ve yumurta sarılarını çırpın hafif ılıtın ve kavrulan unun üzerine dökün karıştırın, özleşene kadar karıştırmaya devam edin, helvayı fırın kabına dökün 180 derecede
ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.kızaran helvayı biraz ılıyınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Sütlü un helvası Bursa'nın en önemli tatlılarındandır.
* Bursa helvası veya düğün helvası da denir.
* Düğün ve önemli günlerde yapılır.
* Ölçüleri ben kase verdim siz bardak veya başka ölçü kapları kullanabilirsiniz.
* Cam veya fırın tepsisinde yapabilirsiniz.
* Bazı bölgelerde kazan dibi pişirilir.
* İsteyen yumurta koymayabilir.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Az yağlı helvalar lezzetli olmaz
* İsteyen vanilya ekleyebilir.
* Servis sırasında tarçın dökülebilir.
* Üzerine dövülmüş kuru çerez dökebilirsiniz.
* Helva sıcak tüketilmelidir.


Hiç yorum yok: