19 Aralık 2013 Perşembe

HALİM AŞI ÇORBASI ( VAN ERCİŞ YÖRESİNE AİT )



Malzemeler:
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 su bardağı akşamdan ıslanmış aşurelik buğday (yarma)
* 1 lt. et suyu
* 500 gr kemikli koyun eti
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 adet incecik kıyılmış kuru soğan
*  1,5 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz,Karabiber, pul biber, kuru nane


Yapılışı: Büyük bir tencere içinde yağın yarısını eritin ve eti içine koyun biraz kavurun üzerine et suyunu koyun kaynamaya başlayınca nohudu,yarmayı ilave edin kaynamaya bırakın, yarmalar ve et pişince tava içinde yağı kızdırın soğanları bu yağ içinde pembe olana kadar kavurun salçayı koyun kavrulan malzemeyi çorbanın içine dökün, etler pişene kadar kaynatın çorba pişince üzerine tuz ve baharatları ilave edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Van Erciş yöresine ait lezzetli bir yöresel çorbadır.
* Çorbayı isteyen düdüklü tencerede yapabilir.
* İsteyen soğanı salçayı ve eti kavurup suyunu koyun,kaynayınca nohut ve yarmayı ilave edebilirsiniz.
* İsteyen çorbanın üzerine pul biberli yağ yakabilir.


* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen haşlanmış nohut yerine sadece ıslanmış nohut koyabilir.
* Kemikli koyun eti daha çabuk pişer.
* Bu çorba genelde kurban bayramlarında çok yapılır.
* Bazı yörelerde içine ıspanak veya çeşitli otlar ilave edilebiliyor.



KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER.

Hiç yorum yok: