12 Kasım 2013 Salı

SARMA KADAYIF


Malzemeler:
* 1 kg taze (yaş) kadayıf
* 2 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 yemek kaşığı toz şeker


Şerbeti İçin:
* 3,5 su bardağı şeker
* 4 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu

Yapılışı: Cevizi,tarçını ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın, geniş bir tencerede şerbeti biraz koyulaşana kadar kaynatın ineceğine yakın limon suyu ilave edin soğumaya bırakın. Taze kadayıfından bir elin içi kadar elinize alın ve biraz açın içine cevizli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve kadayıfın kenarlarını yaprak sarması gibi katlayın ve kadayıfı sarın, bütün kadayıfları aynı şekilde sarın üzerine kaşıkla biraz sıvı yağ gezdirin,yağlanmış fırın tepsisine dizin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin, soğuyan şerbeti tatlıların üzerine yavaş yavaş gezdirin,şerbetini çeken sarma kadayıfların üstlerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Taze kadayıfı sararken kadayıfları biraz açarak sarın.
* Çok büyük olmayacak şekilde sarın.
* İçine ceviz yerine başka kuru çerezler koyabilirsiniz.
* Kadayıf sıcak,şerbet soğuk olmalıdır.
* İsteyen kadayıf ve şerbeti ılık kullanabilir.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.


GÖN YUFKA YERİNDEN DELİNİR.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

En sık yaptığım tatlılardan ,bizim evde çok seviliyor.ellerinize sağlık,nefis görünüyor..