18 Kasım 2013 Pazartesi

KOLAY PATLICANLI NOHUTLU PİLAV


Malzemeler:

Pilav İçin:
* 2 su bardağı  ıslanmış pilavlık pirinç
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* 5-6 damla zeytinyağı
* Tuz, karabiber


İç malzemesi:
* 1 kase haşlanmış nohut
* 1 kase küp küp kızartılmış patlıcan

Yapılışı: Islatılan pirinci süzün ve yıkayın, pilav tencerenizin içine tereyağı ve çok az zeytinyağını koyun pirinçleri bu yağda saydamlaşana kadar kavurun, pirincin aldığı suyu ve tuzunu koyun üzerine nohut ve patlıcanları ilave edin kaynamasını sağlayın kaynayınca altını kısın, suyunu çekene kadar pişirin altını kapatın
tencerenin üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlenmeye bırakın, dinlenen pilavı sıcak sıcak karabiber serperek
servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Çok lezzetli bir pilavdır.
* İsteyen nohut koymayabilir.
* Benim pirincim 1 'e 1,5 su alıyor.
* Ben patlıcanları önceden kızartıyorum ve pilava sonra ilave ediyorum.
* İsteyen pilavın yağında kızartabilir.
* Tuz ve baharat sizlere kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen et suyu ile yapabilir.
* Et su tablet kullanabilirsiniz.
* Pilav yapmanın püfleri için Tık.tık..

İTİMAT KONTROLE  MANİ DEĞİLDİR.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Patlıcanlı pilava bayılırım,ellerinize sağlık..