18 Kasım 2013 Pazartesi

LEZZETLİ KIRMIZI ET PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI


Lezzetli Kırmızı et pişirmenin Püf Noktaları:

* Kasaptan veya marketten alacağınız etler mermer görünümünde olmalıdır.
* Dana eti alırken yağının beyaz ve sıkı olmasına dikkat edin.
* Etiniz donmuş ise önceden (3-4 saat) açılması için çıkarın.
* Çıkardıktan sonra dolap içinde çözülmesini sağlayın.
* Pişirme yapacağınız tava,ızgara veya fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.
* Etinizi önceden tuzlamayın.
* Etinizi yoğurtla terbiye yapabilirsiniz.
* Et terbiye içinde en az 4 saat bekletilmelidir.
* Fırında pişireceğiniz etler için 180 derece iyidir.
* Et ızgara yaparken yağ eklemeyin.
* Servis yaparken biraz yağ ekleyebilirsiniz.
* Et kavururken kalın tabanlı tencereler tercih edin.
* Izgara etler 1,5 cm. daha ince olmamalıdır.


* Izgara yaparken etlere is kokusu geçmesini önlemek için mangal üstüne limon kabuğu,biberiye dalı veya defne yaprağı koyabilirsiniz.
* Izgara yaparken etler 6-7 dakika bir yüzü pişirin ve çevirin. Aynı zaman diliminde diğer tarafı pişirin.
* Etleri ızgarada bir kez çevirin.
* Etler pişince biraz bekletip servis yapın.
* Haşlama et yaparken suyuna biraz sirke eklerseniz daha yumuşak etler elde edersiniz.
* Etleriniz sert size mutlaka soslarda marina edin.
* Etin kanını almak için 20 dk. suda bekletebilirsiniz.
* Etleri yemekte kullanırken mutlaka mühürleyin..
* Et için sos çeşitlerini daha sonra vereceğim...
* Başka püf noktaları için Tık Tık..


YAVAŞ ATIN TEKMESİ PEK OLUR..

1 yorum:

Necla Şölen dedi ki...

Merhaba
Güzel pişen bir et insanı vezir ederken iyi pişmemiş bir et ise rezil eder:=)
Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...
www.neclasolen.com